mandag 29. oktober 2012

1-2-3 Stuebord


Vi var lenge på jakt etter et orginalt stuebord før denne løsningen poppet opp i hodet. Ganske billig, enkelt og greit. Kassene er genial løsning for å samle alle magasinene og fjernkontrollene som flyter rundt i stua. Dermed var et oppbevaring/organiseringsproblem løst.



Slik ble det:



Takk for at du kom på besøk :)

onsdag 24. oktober 2012

Lekende lett pottedekorasjon

I skapet sto det gamle stempel, malingsrester og noen stygge gamle potteskjulere gjemt bort fra all synlighet. Prosjekt farger i hus er som sagt godt i gang. 
Jeg blir fort veldig engasjert i disse prosjektene mine, men utfordringen ligger i å ikke ta helt av. Vinglepetrine som jeg er, har jeg ikke kommet frem til noe bestemt fargetema ennå. Samme som med interiørstil, alt er fint og jeg vil ha litt av alt. Derfor blir balanse et ord som burde stå foran i hjernebarken fremover. Valget ble derfor hvit base med den dæsj med farger og jeg er kjempeførnøyd. De skjulte potteskjulerene får stå fremme nå. 

Jeg brukte faktisk rester av gammel listmaling på utsiden. Siden malingen er såpass tykk holdt det fint med ett strøk. På innsiden malte jeg med akrylmaling, litt lettere når små detaljer skal stemples på.  Stempel er noe jeg skjelden bruker til annet enn papir, men med dette lille eksperimentet fant jeg ut at det er lekende lett å dekorere saker å ting med stempel og akrylmaling. Dette er en finfin pusleting kombinert med litt TV- titting på en kald høstkveld. 
Ha en god kveld!

onsdag 17. oktober 2012

Buss med kaktus

Det er mørkt, grå skyer og regn. Egentlig er jeg kjempeglad i høsten og alle fargene, men nå er det bare bedritent. Før plantene dør fullstendig der ute syntes vi det var på tide med noe grønt her inne, dermed ble det handletur på plantasjen. Denne lille moromannen hadde mannfolket lurt inn i innkjøpet. En søt artig liten sak til å muntre opp på mørke grå morgener. Det beste med moromannen er at det skal ikke så mye til for å holde han i live. :) 



onsdag 10. oktober 2012

Color Coffee Morning


Jakten på kaffekopper er endelig over og det ble plastkopp liknende kopper. Søstrene Grene er en butikk jeg aldri blir lei av! Jeg sto lenge foran hylla som en eller annen tulling for å finne ut hvilken farge jeg ville ha. Det var bare å gi opp for istedet å kjøpe en av hver. Hvorfor bare velge en? Åtte stykker ble det og dermed er skrapa sammen-leiligheten klar for masse kaffebesøk fremover. 


mandag 8. oktober 2012

Youghurtbrød med eple

20121008-101400.jpg

Ah mandag... Som mange andre er jeg ikke noen stor fan av denne dagen og det som følger. Farlig bruk av slumreknapp, maskarabørsten i øyet, frokost mens du tar på deg skoene. Dette er så typisk denne dagen og jeg liker det ikke. I dag hadde jeg heldigvis en liten redning. Innbydene eplebrød.

La oss bake noen brød:
Jeg følger skjelden oppskrifter, men tilsetter en dæsj med ditt og datt etter hva som finnes i skapet. Av den grunn blir denne oppskriften på ca. mål.

Dette trenger du:
500g sammalt hvetemel
200g sammalt rugmel
200g siktet rugmel
1pk tørrgjær
1ts salt
2ss solsikkeolje
1håndfull solsikkefrø
1 skål med fruktkjøtt fra epler
3 store ss med gresk youhurt
3 dl lunket vann.

20121008-111921.jpgFremgangsmåten er enkel. Hell alt det tørre i en en bolle sammen med olje, yoghurt og eple og rør godt om. Pass på at det fuktige er godt fordelt i melet og ikke er for klumpete. Dermed tilsetter du vann. Begynn kun med 2 dl siden youghurten og eplene inneholde mye fuktighet som binder deigen sammen. Tilsett mer vann eller mel etter behov. Dermed er deigen klar for heving i ca 30 min. Dette kan godt sløyfes om du har dårlig tid.

Neste prosjekt er å smøre brødformene med olje, dele deigen i to, og sette deigdelene oppi brødformen. Nå er det på tide med heving.

La brødene heve lenge for et mer luftig brød, minimum en time, før de settes inn ovnen på 200 grader i 40 min.

20121008-112755.jpg
Nå kan du nyte er smakfullt brød som holder seg saftig lenge! Perfekt til nistepakke :) Håper dere har en fin mandag!

Hjemmelaget eplemost


Det er høst, eplesesong og kjøkkenet er fullt av epler. Eplemost er noe av det beste jeg vet, men utfordringen er at jeg ikke har peiling på hvordan det lages. Etter en kjapp runde med google er jeg good to go. Eplemost er ganske enkelt pressede epler, eller eplejuice om du vil. Så har du juicepresse har du kommet langt. Her i (by)gården har kjøkkenet vårt blitt forvandlet til et skolekjøkken. Det har blitt noen eksperimenter på forskjellige måter å lage en holdbar eplemost. Å lage selve mosten er lett. Nr. 1: Vask eplene Nr. 2: Fjern kjernehuset Nr. 3: Press eplene oppi juicemaskinen.


Ulempen, eller fordelen, med dette er at juicen burde drikkes med en gang. Med de rette eplene blir juicen kjempe god. Den holder seg i kjøleskapet i noen dager, men smaken blir ikke helt det samme. De letteste måtene å bevare juicen på kan gjøres med to enkle triks. Nr.1 er å helle den over i plastflasker for frysing. Ta den opp på kvelden og du har fersk most til morgenen etter. Nr. 2. er å pasteurisere den. Varm den opp til 70 grader i en kjele. Men da må du også passe på at den ikke blir varmere enn 80 grader. Siden smaken forsvinner med høyere varme.


Nå har jeg en uke foran meg med en fiberrik epledrikk! Men restene av eplene tar jeg vare på til neste oppskrift. To be continued!

onsdag 3. oktober 2012

En kasse med epler

20121003-103416.jpg
Sjekk hva katta dro inn! Eller i denne omgang mannfolket. En gratis kasse med epler er ikke dumt. Jeg lukter mange epleprosjekter i nær fremtid. Noen forslag?